همه چیز در مورد کاشت مو
مانند سلامتی و جوانی، اکثر ما قدر موهای خود را نمی دانیم، تا زمانی که از دستش می دهیم. برای بسیاری از افراد، پیوند مو می تواند به بازگرداندن موی سری که به نظر کامل و پر می رسد یا حداقل کاملتر از قبل باشد، کمک می کند. اگر کم پشت شدن یا رو به طاسی رفتن واقعا شما را آزار می دهد، این روش می تواند یکی از راه های اعتماد به نفس بیشتر در مورد ظاهر شما باشد. اما ابتدا با پزشک خود درمورد آنچه در طول و بعد از عمل جراحی انتظار دارید و همچنین عوارض کاشت مو صحبت کنید.
کاشت مو چیست؟
نوعی جراحی است که موهای شما را از قسمتی که پر مو است برداشته و به موهایی کم پشت یا بدون مو اضافه می کند. پزشکان از دهه 1950 این پیوندها را در ایالات متحده انجام می دادند، اما تکنیک ها در سالهای اخیر تغییر زیادی کرده اند.
شما معمولاً این عمل را در مطب پزشک انجام می دهید. ابتدا جراح پوست سر شما را تمیز می کند و دارو را تزریق می کند تا پشت سر شما بی حس شود. پزشک یکی از دو روش برای پیوند را انتخاب می کند: عمل جراحی نوار واحد فولیکول (FUSS) یا استخراج واحد فولیکولی(FUE).
با روش FUSS، جراح نوار 6- تا 10 اینچی پوست را از قسمت پشت سر شما خارج می کند. او آن را کنار گذاشته و پوست سر را بخیه می زند. این ناحیه بلافاصله توسط موهای اطراف آن پنهان می شود.
در مرحله بعد ، تیم جراح نوار پوست سر برداشته شده را به 500 تا 2000 پیوند ریز تقسیم می کند، که هر یک را با یک مو یا فقط چند مو پیوند می زنند. تعداد و نوع پیوند شما بستگی به نوع مو، کیفیت، رنگ و اندازه منطقه مورد نظر شما دارد.
اگر شما روش FUE را انجام دهید، تیم جراح پشت سر شما را می تراشد. سپس پزشک فولیکول های مو را یکی یکی از آنجا خارج می کند. این ناحیه با با نقطه های کوچک به جا مانده، که موهای موجود شما آنرا پوشش می دهد، بهبود می یابد.
پس از نکاتی که گفته شد، هر دو روش یکسان هستند. پس از آماده سازی پیوند، جراح ناحیه ای را که موها باید آنجا پیوند زده شوند را تمیز و بی حس می کند، سوراخ یا شکافهایی را توسط چاقوی ک.چک جراحی یا سوزن ایجاد می کند، و با ظرافت هر یک از پیوندها را در یکی از سوراخ ها قرار می دهد. او احتمالاً از سایر اعضای تیم برای کاشت پیوند نیز کمک می کند.
بسته به اندازه پیوندی که انجام می دهید، این روند حدود 4 تا 8 ساعت طول می کشد. اگر ریزش مویتان ادامه دار باشد یا تصمیم بگیرید که موهای ضخیم تری می خواهید، ممکن است بعداً دوباره به کاشت مو نیاز پیدا کنید.
انتظارات و بازیابی(بهبودی پس از عمل)
بعد از عمل ممکن است پوست سر شما بسیار حساس باشد. ممکن است لازم باشد چندین روز داروهای ضد درد مصرف کنید.جراحتان ممکن است بگوید که یک یا دو روز باند را روی سرتان نگهدارید و همچنین ممکن است آنتی بیوتیک یا یک داروی ضد التهابی را برای شما تجویز کند که باید چندین روز مصرف شود. بیشتر افراد قادرند 2 تا 5 روز پس از عمل به کار خود برگردند.
طی 2 تا 3 هفته پس از عمل، موهای پیوند شده از بین می روند، اما شما باید در طی چند ماه متوجه رشد موهای جدید شوید. اکثر افراد بعد از 6 تا 9 ماه 60 درصد از رشد موهای جدیدشان را مشاهده می کنند. برخی از جراحان داروی رشد مو به نام ماینوکسیدیل (Rogaine) را برای بهبود رشد مو پس از پیوند تجویز می کنند، اما هنوز مشخص نیست که چقدر خوب عمل می کند.
عوارض کاشت مو و هزینه های درمان
قیمت کاشت مو تا حد زیادی به میزان موهایی که برای پیوند جا به جا می شود بستگی دارد و بیشتر بیمه ها آن را پوشش نمی دهند.
مانند هر نوع جراحی، عوارض کاشت مو زیادی وجود دارد، از جمله خونریزی و عفونت. همچنین احتمال به جای ماندن اثر زخم و موهای جدید در حال رشد که غیر طبیعی به نظر می رسد در حدود زمانی که موهای جدید شروع به رشد می کنند، برخی از افراد دچار التهاب یا عفونت فولیکول های مو، به نام فولیکولیت می شوند. آنتی بیوتیک ها و کمپرس ها می توانند مشکل را برطرف کنند. همچنین ممکن است ناگهان بخشی از موهای اصلی را در ناحیه ای که رشته های جدید گذاشته شده از دست بدهید که به آن به نام ریزش بر اثر شوک می گویند. اما بیشتر اوقات، دائمی نیست.
با پزشک خود در مورد این خطرات و میزان بهبودی که پس از عمل جراحی حاصل شده است صحبت کنید. او می تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا این گزینه خوبی برای شما هست یا خیر.